Velkommen opp til oss på Hjellestad for en hyggelig båtprat.

 

 

Nautic Norway As
Hjellestadveien 313
5259 Hjellestad

 

KONTAKT

© 2017 Nautic Norway

Nautic Norway AS satser på Elan seilbåter!

Med ny importørstatus for hele Norge skal det fokuseres på de innovative seilbåtene, som er kjent for å være trendsettere.

 

Den erfarne seileren Ørjan Wollertsen, daglig leder hos Nautic Norway, er meget fornøyd med den nye avtalen. Elan verftet er stort og har mange fagfelt, de er spesialister på kompositt, som igjen medfører at seilbåtene får det beste fra flere hold, forteller Wollertsen.  Han var i Paris for en uke siden for å signere avtalen, og til båtmessene på nyåret får vi igjen se flere av dem også i Norge.

 

Vi starter i Bergen med ”Dra til Sjøs”, da skal vi vise Elan 45 Impression. På Lillestrøm og ”Sjøen for alle”, stiller vi ut Elan GT5 (som nylig hadde verdenspremiere i Paris) og 45 Impression, og topper med 3 båter til høsten på Aker Brygge.

 

Om å satse akkurat nå på et seilbåtmerke, som er litt dyrere enn de andre på det Norske markedet, bekymrer ikke Wollertsen. Det er helt marginalt angående kostnad, og Elan lager litt mer kundetilpassede båter om ønskelig. De har et bredt modellutvalg og spekter, Med alt fra raske regattabåter og performance cruisere til de mer eksklusive turbåtene og jordomseilere.

 

Wollertsen og Nautic Norway har lang erfaring innen seiling, men er kanskje mest kjent som Jeanneau agent for Heitmann Marin på Vestlandet. Heitmann er Norgesimportør for Franske Jeanneau seilbåter og motorbåter. De har samarbeidet siden 2007 og nå tar det naturligvis en slutt, men Heitmann Marin og Nautic Norway sier begge at dette er en ”lykkelig skilsmisse”.

- Vi har bare godt å si om samarbeidet med Nautic, forteller Peter Heitmann, som godt kan forstå at Wollertsen og Nautic ønsker å ha sitt eget seilbåtmerke. Vi kommer nok til å samarbeide på endel fortsatt, men Heitmann legger ikke skjul på at han nå er på jakt etter en ny agent/forhandler på Vestlandet. En som kan ta både seil og motor.

 

Hos Elan har det ikke manglet på velkomst i den nye konstellasjonen og de er trygg for at de nå har fått en samarbeidspartner som kommer til å bygge opp merket i Norge.

- Basert på vår lange erfaring fra seiling og i markedet både på salg og utleie, vet vi hva som er viktig.  Alltid kommer sikkerhet, oppfølging og ikke minst ettermarkedet først, sier Wollertsen.

 

Nautic Norway har vært på markedet i 16 år og har en sterk eierstruktur. De satser- og legger vekt på at de skal ha en solid posisjon i markedet. Dette er et steg i riktig retning for å skaffe et større mangfold for kundene, sier Wollertsen.

 

Tor Hove, som er en dyktig seiler, var tidligere selger av Elan i Norge. Mens de fleste Elan importørene rundt i verden solgte mest av turserien, Impression, var det de raske Elan båtene det gikk mest av i Norge. Nå ønsker de igjen å satse litt mer på turserien, men glemmer ikke de mer raske regattaseilerne.

 

Fakta om Elan:

Elan er et veletablert verft fra 1945, de produserer seilbåter fra 21 til 50 fot. Rob Humphreys har en tydelig designfilosofi i Yacht Designen og er kjent for å være innovative og ofte først ute med nytt. Dette betyr planende skrog med forholdsvis stor bredde akter, doble ror og moderne rigger med vantene ut i bordet og ikke-overlappende forseil.

 

Fakta om Nautic Norway:

Nautic Saling ble etablert i 2001 og startet med seilbåtutleie og bedriftsarrangementer. I 2002 etablerte vi seilskole, fordi vi vet av erfaring at kunnskap gir trygghet, som igjen øker seilergleden. I dag tilbys kurs for både nybegynnere og viderekomne. I tillegg etablerte vi i 2013 et samarbeid med Windy for salg på Vestlandet. Windy er kjent for båter med kvalitet, unike sjøegenskaper og enestående design.
Vår hovedbase er på Hjellestad, like ved Flesland flyplass i Bergen.

 

Vårt mål med Elan Yacht er å fremme seilsporten, la flest mulig få muligheten til å oppleve seilglede og kjenne hvor befriende, spennende og utfordrende seiling kan være.
 

 

For mer info og egne kommentarer kontakt Ørjan Wollertsen hos Nautic Norway AS på Mobil: 93 23 74 85

Epost: orjan@nauticnorway.no